KEÇİÖREN'DE SUDAN VE TUNUS GECESİ

5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin on altıncı gecesinde Keçiören Belediyesi Sudan ve Tunus'u birlikte ağırladı. Renkli gecede Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sudan halk oyunları topluluğunun gösterisine de eşlik etti.

Belediye Haberleri 25.07.2013 06:52:27 0
KEÇİÖREN

5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin on altıncı gecesinde Keçiören Belediyesi Sudan ve Tunus’u birlikte ağırladı. Renkli gecede Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sudan halk oyunları topluluğunun gösterisine de eşlik etti.

Sudan-Tunus Gecesi’ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hartum Belediye Başkanı Ömer Ahmet İbrahim Nimir, Gorajde Belediye Başkanı Ömer, Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Neyla Chala Ep Chebaane, Irak Büyükelçisi Abdul Amir Kamil Abi Tabıkh, Senegal Büyükelçisi Issakha Mbacke, Kenya Büyükelçisi, Sudan Büyükelçisi Maslahatgüzarı Osman Muhammed El Fahri ve Gorazde Müftüsü katıldı. Protokol heyeti, Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Sudan Kültür Evi ile Tunus Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

GÖNÜL SINIRLARIMIZIN İÇİNDESİNİZ

Kardeşlik gecesine ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “5’inci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde sınırları aşan kardeşliğin güzel bir örneğini görüyoruz bu gece. Sudan ve Tunus’tan misafirlerimiz var, biz de onların misafiriyiz. Sınırlarımızın çok çok ötesinde, ama gönül sınırlarımızın içerisinde olan iki ülkeyi ağırlıyoruz” dedi. Afrika, Kuzey Afrika, Afrika ve Balkanlardan gelen kardeşlerimizin Ankara’nın yükselen incisi Keçiören’de buluşup birbirlerini tanıdıklarını ifade eden Başkan Ak, “Sudan Hartum kardeş belediyemizdir. Oraya gittiğimizde bizi çok güzel ağırladılar. Başbakanımızın verdiği önem nedeniyle bu ülke ile ilişkilerimiz her geçen gün güçleniyor. Jendouba Belediyesi ile de kardeş belediye protokolü imzaladık. İmza törenine Başbakanımız da katılmıştı. Kardeş belediyelerimiz ile Türkiye’de gelişen belediyeciliği, teknolojik ve ekonomik gelişmişliğimizi paylaşıyoruz. Tecrübelerimizi, birikimlerimizi onlara aktarıyoruz” diye konuştu. Başkan Ak, Sudan’dan gelen 28 kişilik heyetin Keçiören Belediyesi’ni ve belediye hizmetlerini inceleyerek bilgi aldığını, bu bilgileri kendi belediyelerinde kullanacaklarını da sözlerine ekledi.

KEÇİÖREN İLE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Hartum Belediye Başkanı Nimir ise, Başkan Ak’ı ve Keçiörenlileri selamlayarak başladığı konuşmasında “Bu güzel Ramazan ayında iki milletin kaynaşması ve sorunlarını paylaşması bizi çok mutlu etti. Sudan ve Türk halkının geçmişe dayanan ilişkileri var. Bugün de ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Bunun için Türk hükümetine, Başbakana ve Türk Milletine teşekkür ediyorum. Demokratik ve insan haklarına saygılı olan Türkiye ile ilişkilerimizin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız” mesajını verdi. Türkiye’nin ekonomik açıdan güçlü bir ülke olduğunu ve Sudan’ın geleceği için Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini belirten Nimir, “Gelişmiş ve sistemi oturmuş bir Keçiören ile işbirliği bizim için çok önemlidir. Burada öğrendiklerimizi Sudan’daki Hartum Belediyesi’nde uygulamaya çalışacağız. Bizlere Türk misafirperverliği gösterdiğiniz için başta Mustafa Ak’a ve hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Ak Nimir’e ve Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Chebaane’a birer vazo hediye etti. Müsteşar Başkan Ak’a Tunus Hurması verirken, Nimir de işlemeli baston verdi, üzerinde ayet yazılı deve kuşu yumurtası ve tespih takdim etti. Heyet gecenin anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞKAN AK’TAN SUDAN DANSI

Gecede Sudan kültürüne özgü halk danslarını sergileyen Turasna Balimbo’nun gösterisi büyük ilgi topladı. Gösteri sırasında sahneden inerek protokol sırasının önüne gelen halk oyunları ekibi, Başkan Ak’ı da dansa davet etti. Ekibin ricasını kırmayan Başkan Ak, Hartum Belediye Başkanının hediye ettiği baston ile ekibin yöresel dans gösterisine eşlik etti.


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA-KEÇİÖREN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49